Labdoo Ciutats

×

Status message

If you have any questions about this page or if you find any errors, please write a message to the support wall and a Labdoo volunteer will help resolve it. Thank you for helping to improve our wiki pages.

Labdoo Ciutats és un programa que permet a les ciutats de tot el món implementar el procés col·laboratiu Labdoo d'una manera senzilla i sostenible. De forma resumida, Labdoo Ciutats funciona de la següent manera:

  1. L'Ajuntament de la localitat, poble o ciutat crea primer un hub de recollida Labdoo. Aquest és un lloc on els ciutadans poden portar els seus ordinadors portàtils i tauletes en desús que encara funcionen. Aquest punt de recollida és responsable d'una sola tasca: l'etiquetatge dels dootronics rebuts i el seu emmagatzematge en un armari o una habitació. Aquest pas aprofita també la capacitats que l'Ajuntament té d'arribar a tots els seus ciutadans (a través dels seus canals més comuns, com ara la revista de notícies de la ciutat, o les emissores de ràdio i televisió locals) que permet concienciar la ciutadania per tal de mobilitzar els ordinadors i nous voluntaris interessats en la causa.
  2. Es creen també un o més hubs de sanejament a la ciutat. L'experiència diu que una manera molt sostenible i educativa de fer aquest pas és mitjançant la implementació dels hubs de sanejament a les diferents escoles locals (nivell de secundària). Això permet als estudiants joves ser part de la solució, aprenent els valors del reciclatge sostenible, dels reptes econòmics i socials del món, així com també de la cooperació i ciutadania global. Els hubs de sanejament, naturalment, també es poden crear en molts altres llocs a més d'escoles, com per exemple a cases dels mateixos ciutadans, ONGs o empreses locals.

    En aquest pas 2, els voluntaris dels hubs de sanejament recullen portàtils etiquetats del hub de recollida.

  3. Els estudiants i/o voluntaris dels hubs de sanejament netegen els ordinadors portàtils i instal·len el programari educatiu seguint el procés general de Labdoo.
  4. Un cop sanejats, els portàtils són transportats a escoles necessitades usant dootrips sostenibles, tal i com es fa en el procés general de Labdoo.

Tot i que el procés anterior ha demostrat ser simple i eficient, les ciutats i pobles poden desenvolupar els seus propis procediments en funció de les seves capacitats i necessitats. Si esteu interessat en la implementació de Labdoo a la vostra ciutat, localitat o poble, si us plau, poseu-vos en contacte amb l'equip Labdoo a contact@labdoo.org i us ajudarem a iniciar-vos.

Segueix llegint per aprendre el protocol del hub de recollida a l'Ajuntament.
Continue reading under this section:
Labdoo Ciutats: Protocol

Tríptic Labdoo per Ciutats