Guia Labdoo per rescatar portàtils

Hi ha diverses estratègies per recollir ordinadors portàtils sense utilitzar a la teva comunitat local. Moltes de les persones que coneixes tenen ordinadors portàtils que no s'utilitzen i l'objectiu és donar-lis una opció per reutilitzar-los i convertir-los en potents dispositius educatius. Aquí tens algunes idees per ajudar-te a trobar i rescatar portàtils ociosos.

1. Pensa en 5 persones que segurament donaran els seus ordinadors portàtils usats.

Poden ser els teus pares, companys de feina, familiars, companys de classe o amics. Si ets estudiant o professor en una escola, pots escriure una carta als pares dels estudiants demanant ordinadors portàtils sense utilitzar. Molts pares treballen per a empreses que tenen ordinadors portàtils sense utilitzar

2. Capta possibles donants amb les 3 coses preferides que més t'agradin de Labdoo.

Quan parlis amb els possibles donants d'un ordinador portàtil, explica'ls-hi la història de Labdoo. Explica'ls, per exemple, les iniciatives col·laboratives per difondre educació arreu del món i sense costos. Pots obtenir algunes idees a Valors, filosofia i principis del projecte Labdoo.

3. Sigues proactiu!

Contacta amb els possibles donants, en persona o per correu electrònic. Explica'ls els beneficis que rep cada usuari amb la plataforma Labdoo. Aquests en són alguns:

  • Un benefici per als donants: bàsicament, es treuen de sobre coses que ja no utilitzen i aconsegueixen més espai.
  • Un benefici per a la comunitat: la petjada de carboni produïda per un portàtil equival a 2 arbres! (o 1500 litres d'aigua, o 270 llaunes de refresc). Reciclar portàtils adequadament ajuda a mantenir el nostre entorn verd.
  • Un benefici per als nens que reben els portàtils: els ordinadors portàtils reutilitzats són eines potents per ajudar a nens desfavorits a rebre una educació. Un cop la donació arriba al seu destí, el donant podrà seguir l'enllaç assignat a l'ordinador portàtil que va donar i veure els nens fent servir el portàtil.

Consells adicionals.
1. Sigues conscient de que estàs creant un impacte positiu. Un canvi de perspectiva pot canviar la teva manera de veure el món.
2. Si ets massa tímid per preguntar cara a cara, les cartes escrites a mà o els correus electrònics són bones alternatives.
3. Utilitza les teves habilitats i eines de xarxes socials per fer-ne consciència. Escriu una publicació a les teves xarxes socials preferides (Facebook, Twitter, Google Plus, etc.) perquè la gent sàpiga sobre les activitats de recollida d'ordinadors portàtils.
4. No deixis que la idea del rebuig et freni. Li passa a tothom, i forma part del procés d'aprenentatge. La causa que promous és el teu millor aliat.
5. Deixa recordatoris amistosos a les persones que et van prometre un ordinador portàtil. Molts donants necessiten recordatoris freqüents que haurien de prendre les mesures adequades amb els seus portàtils sense utilitzar quan encara tenen valor.
6. Pots ser creatiu i elaborar la teva pròpia estratègia de recollida d'ordinadors portàtils.