Comptes d'usuari de Labdoo

Els usuaris de Labdoo interactuen amb la plataforma Labdoo mitjançant el seu compte d'usuari. Si encara no heu creat un compte i voleu formar part del Projecte Labdoo per ajudar a difondre l'educació per tot el món, aneu a la pàgina d'enregistrament i empleneu els camps per crear el vostre compte d'usuari.

Un cop hàgiu creat el vostre compte i hàgiu iniciat sessió a la plataforma Labdoo, podreu realitzar tasques com etiquetar un ordinador portàtil, registrar un viatge nou (en diem un «dootrip»), comunicar-vos amb altres labdooers o escriure comentaris al mur dels equips, entre moltes altres tasques. Els tipus de tasques que pugueu fer dependran del rol que s'atorgui al vostre usuari. A continuació s'enumeren els diversos tipus de rols que pot tenir un usuari i les tasques permeses per a cada rol:

  • Usuari anònim: correspon als usuaris que visiten Labdoo.org sense iniciar sessió. Aquests usuaris només poden visualitzar dades (dootrònics, dootrips, escoles, centres), però no poden crear cap objecte (com etiquetar un dootrònic). Aquests usuaris tampoc poden visualitzar informació dels usuaris.
    Pot: visualitzar tots els objectes.

  • Usuari autenticat: correspon al rol d'usuari de Labdoo més bàsic. Aquest és el rol que rep un labdooer per defecte quan es registra per primera vegada al sistema. Aquest tipus de compte permet als usuaris realitzar totes les funcions bàsiques, com ara etiquetar ordinadors portàtils o registrar un dootrip.
    Pot: usuari anònim més etiquetar dootrònics, crear dootrips, registrar-se a equips, publicar converses i tasques a equips.

  • Gestor de hubs: proporciona funcions addicionals per poder gestionar hubs, com ara editar la informació del vostre hub, assignar-hi nous gestors o penjar imatges a l'àlbum de fotos del vostre hub. Sovint, quan s’assigna a l'usuari aquesta funció, també se li assigna la funció de gestor d'edoovillage perquè el gestor de hubs també pugui crear i assignar noves edoovillages al compte del hub.
    Pot: usuari autenticat més gestionar hubs, penjar fotos a l'àlbum del vostre hub, crear edoovillages, configurar les notificacions automàtiques del hub.

  • Gestor d'edoovillages: proporciona funcions addicionals per gestionar edoovillages, com ara crear i editar edoovillages, assignar altres gestors a edoovillages o penjar imatges a àlbums de fotos d'edoovillages.
    Pot: usuari autenticat més gestionar edoovillages, penjar fotos a l'àlbum d'una edoovillage.

  • Gestor de Newsletters: proporciona funcions addicionals per gestionar i editar les Newsletters i per publicar-hi nou contingut.
    Pot: usuari autenticat més crear, editar, emetre i gestionar Newsletters.

  • Redactor de wikis: proporciona funcions addicionals per redactar nous documents wiki. Aquest rol permet a l'usuari crear pàgines wiki noves, editar-ne d’altres ja existents i publicar-les o anul·lar-les.
    Pot: usuari autenticat més crear, editar i gestionar entrades de la wiki.

  • Gestor d'equips: proporciona funcions addicionals per gestionar equips de Labdoo, com ara crear nous equips de Labdoo, gestionar la part dels usuaris d'un equip o assignar rols de gestió d'equips a altres usuaris.
    Pot: usuari autenticat i crear, editar i gestionar equips Labdoo.

  • Gestor de superhubs: proporciona funcions addicionals per crear hubs nous i ajudar a gestionar regions de Labdoo més grans que engloben diversos hubs.
    Pot: usuari autenticat més crear hubs, crear i editar pàgines de superhubs , gestionar pàgines de contacte regionals, assignar rols als usuaris, drets per editar qualsevol ordinador portàtil.

Gestió dels rols del vostre usuari

Podeu comprovar els rols assignats al vostre usuari si aneu a «El meu compte» i, tot seguit, cliqueu a la pestanya «Els meus rols».

Com s'esmenta en la secció anterior, quan creeu el vostre compte d'usuari per primera vegada, se us assigna per defecte el rol d'«usuari autenticat». Si necessiteu que se us assignin rols addicionals (per exemple, si voleu convertir-vos en un «gestor d'edoovillages» per crear les vostres pròpies edoovillages o si voleu convertir-vos en un «redactor de wikis» per escriure apartats com el que esteu llegint ara mateix), poseu-vos en contacte amb l’equip global de Labdoo a contact@labdoo.org.

Delegació de rols

Tags: 

Els gestors de superhubs tenen la capacitat d’assignar determinats rols als usuaris. Això ajuda a que la plataforma sigui més sostenible, ja que els gestors poden distribuir tasques delegant rols a d'altres. Per exemple, l'usuari d'un superhub pot assignar el rol de «gestor d'edoovillages» a un usuari perquè així el nou gestor d'una edoovillage pugui ajudar a gestionar un nou projecte edoovillage.

Si se us ha assignat el rol de superhub, podeu assignar nous rols a altres usuaris d'aquesta manera (assegureu-vos d'haver iniciat sessió abans):

  1. Aneu a la pàgina del compte d'usuari de la persona (es pot accedir a una pàgina de compte d'usuari mitjançant l'URL https://www.labdoo.org/users/$USERNAME, on «$USERNAME» és el nom de l'usuari)
  2. Hi veureu una pestanya «Funcions», cliqueu-hi.
  3. A la pàgina «Funcions» podeu assignar o eliminar rols a aquest usuari.

Figura. Per atorgar més rols a un altre usuari, aneu a la pàgina del compte d'aquest usuari, cliqueu a la pestanya «Funcions» i seleccioneu els nous rols que li vulgueu assignar.

Cercar i contactar amb altres usuaris de Labdoo

Podria ser que alguna vegada hàgiu d’enviar un missatge a un altre usuari de Labdoo per ajudar-vos a coordinar alguna tasca, però que no tingueu la seva adreça de correu electrònic. O és possible que simplement hàgiu de trobar de quina manera un usuari està connectat amb un dootrònic, una edoovillage o un hub específics. En aquest cas, podeu utilitzar la plataforma Labdoo per contactar-hi de la manera següent:

  1. Primer, assegureu-vos d'haver iniciat sessió al vostre compte de Labdoo; si no, no podreu connectar-vos amb altres usuaris.
  2. Tots els objectes de Labdoo (dootrònics, dootrips, edoovillages i hubs) s’associen als usuaris a través de diversos camps. Per exemple, suposem que voleu contactar amb un usuari que és el gestor d’un dootrònic (per exemple, https://www.labdoo.org/content/000004446). Aneu a la pàgina d'aquest dootrònic i al camp «Gestor» («Manager») veureu el nom d'usuari de la persona que gestiona aquest dootrònic (assegureu-vos d'haver iniciat sessió; si no, no podreu veure aquest camp). Cliqueu sobre aquest nom d'usuari. Això us portarà a la seva pàgina de perfil. Com a alternativa, també podeu trobar usuaris de Labdoo mitjançant la «taula d'indicadors dels labdooers». Aquí, hi podreu trobar altres usuaris organitzats per països, ubicació o nom d’usuari, entre altres opcions. Per obtenir informació sobre com utilitzar la «taula d'indicadors dels labdooers» per trobar un altre usuari, llegiu aquesta pàgina wiki.
  3. Un cop esteu a la pàgina de perfil de l'usuari, cliqueu a la pestanya «Contacte», empleneu el formulari i cliqueu a «Enviar missatge». Això enviarà un missatge al compte de correu electrònic de l'usuari. L'usuari que rebi el vostre missatge us podrà respondre també a través de la pàgina de contacte de Labdoo. Com a alternativa, també podeu cercar les contribucions d’aquest usuari a la plataforma Labdoo clicant a la pestanya «Contribucions globals» o conèixer el perfil de l’usuari clicant a la pestanya «Veure».

Les meves contribucions globals

Aneu a la pàgina del vostre compte d'usuari clicant a l'enllaç «El meu compte» que trobareu a qualsevol pàgina de Labdoo (assegureu-vos d'haver iniciat sessió). A continuació, cliqueu a «Les meves contribucions globals». Això us portarà a una pàgina que resumeix totes les contribucions globals que heu fet mitjançant la plataforma Labdoo, inclosa la quantitat de CO2 estalviat gràcies a les vostres contribucions. També hi trobareu els enllaços dels articles que heu aportat a la plataforma.


Figura. Pàgina de les contribucions globals d'un usuari.