Necessitem voluntaris per sanejar portatils per estudiants/es catalans/es i refugiats/des

×

Mensaje de estado

You are not a member of this team. If you want to be part of this team, click on 'Subscribe to this team'.
Equipo(s): 

Bon dia,

Necessitem un cop de mà de voluntaris que ajudin a sanejar portàtils, si teniu disponibilitat.

Un dels riscos del confinament és que la fractura digital augmenti significativament. Aquells que disposen de connectivitat poden tenir accés a informació, accedir a cursos online, continuar comunicats amb el mestre i els alumnes per seguir el curs escolar, o senzillament connectar-se socialment. (Veure per exemple https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/les-escoles-dels-entorns-...)

Ens els propers dies Labdoo farà una crida a les xarxes per tal que la gent que tingui portàtils en desús els pugui donar a través de la plataforma. Aquests portàtils seran sanejats i instal.lats amb el paquet educatiu de Labdoo (el Labtix), i entregats a grups socials que es troben en desavantatge. La logística es coordinara a través d'un servei de missatgeria i/o voluntaris que treballaran de manera gratuïta per aquesta causa. Pensem fer dues crides adreçant tan refugiats com nens i nenes d'institut que no tenen accés a un ordinador.

Voldríem demanar qui de vosaltres té temps per ajudar a sanejar portàtils. Els que pugueu fer-ho, us faríem arribar els portàtils al lloc on estigueu confinats, per així evitar qualsevol risc d'exposar-nos al virus. Esperem que això sigui una activitat que pugui omplir estones que tingueu, fent una cosa divertida i a la vegada contribuint amb un granet a l'esforç col.lectiu per superar aquesta crisi. Si podeu sanejar portàtils (ni que sigui 1 o pocs ja es una ajuda), si us plau escriviu-nos a labdoo-catalunya@labdoo.org i us posarem a la llista de voluntaris.

Moltíssimes gràcies per l'esforç que tot l'equip està fent en aquests difícils moments.

Jordi

Comentarios

Imagen de jordi
Enviado por jordi el Sáb, 04/11/2020 - 08:31

Bon dia, gracies a tots/es vosaltres que us heu ofert a sanejar portatils, la resposta ha sigut impressionant.

Com sabeu estem enmig de la campanya de la Covid-19. Hi ha una demanda molt gran (mes de 1000 portatils en tot Catalunya, de fet molts mes). Volem preguntar a tots els hubs si teniu portatils ens els vostres llocs (bliblioteques, escoles, empreses) per sanejar o sanejats.

Tenim la possibilitat d'aconseguir permisos de mobilitat dels ajuntaments i tambe tenim una xarxa distribuida de voluntaris (a mes dels hubs de sanejament) que estan apunt per sanejar portatils des de casa.

Si teniu portatils, ens ho podeu fer saber a labdoo-catalunya@labdoo.org i des d'aqui ajudarem a coordinar el transport. Moltissimes gracies.

PS: Podeu ajudar tambe la campanya compartint les diverses crides de donacio de portatils.

https://www.instagram.com/labdoo_org/
https://www.facebook.com/groups/LabdooCAT/
https://twitter.com/labdoo_org/

Jordi

Imagen de jordi
Enviado por jordi el Mié, 06/17/2020 - 22:39

Hola a tothom,

L'equip de comunicació de Labdoo liderat per la Leidy i la Montse han fet un post molt creatiu/artístic del taller del passat dissabte: https://www.instagram.com/p/CBfu7F2jq3y/?utm_source=ig_web_copy_link

Volem aprofitar aquest moment per donar-vos el nostre mes sentit agraiment per la impressionant campanya que entre tots s'ha dut a terme per combatre la fractura digital del Covid durant aquesta primavera. A dia d'avui, a la zona de Catalunya s'han entregat 460 ordinadors carregats amb aplicacions educatives molt potents a refugiats i nens d'escoles de Catalunya que no tenien manera d'accedir als continguts digitals. Aquest numero continua creixent cada dia i podeu fer-ne el seguiment des d'aqui: https://www.labdoo.org/ca/content/edoovillages-dashboard?search=covid-19...

Dir-vos que s'ha superat amb escreix el nostre objectiu inicial per la campanya Covid que era de 100 portatils per la nostra regió. Tot plegat ha estat possible gracies al vostre esforç, creativitat (per superar el repte logistic del confinament), coratge i unes ganes tremendes d'ajudar als mes necessitats.

Us passem també els números resultants del taller de sanejament que vam fer el dissabte passat segons ha escrit i comptabilitzat l'Elena.

- Durant el taller del dia 13/06/2020 vam fer 45 ordinadors
- 39 estan ok, en status S2 = sanejats, amb la imatge CAT_60 de lubuntu 20.04 excepte 1 al que vam posar un linkat (lubuntu 18.04 i una imatge més petita)
- 6 van donar problemes, estan en S0 = donats. D'aquests potser podem salvar-ne 3.

Gracies i continuem, tenim per davant molts mes bons moments fins arribar a implementar l'economia circular i eradicar la fractura digital del tot.

Jordi