Instal·lar el paquet educatiu RACHEL

×

Mensaje de estado

If you have any questions about this page or if you find any errors, please write a message to the support wall and a Labdoo volunteer will help resolve it. Thank you for helping to improve our wiki pages.

RACHEL és una col·lecció gratuïta de continguts educatius en anglès i espanyol. Inclou aplicacions com Wikipedia, Khan Academy, Edison for Robotics, llibres de text CK-12, la Biblioteca electrònica de la UNESCO IICBA, l'Enciclopèdia mèdica MedlinePlus, els grans llibres del món, els paquets educatius OLPC i el MIT Scratch, entre d'altres. Per obtenir una descripció general del que inclou el paquet, consulta la pàgina principal del projecte a http://rachelfriends.org/ (Descarrega Wikis també http://oer2go.org/). També es pot accedir a una demostració en directe del paquet des de http://oer2go.org/.

Rachel ocupa uns 20-25 GB d'espai al disc i es recomana instal·lar només en unitats de disc de 50 GB o més.

Si has sanejat el teu ordinador portàtil amb el mètode avançat i tries una imatge que inclogui RACHEL, no hi ha res més a fer, ja que podràs gaudir de RACHEL directament. En cas contrari, si has sanejat el portàtil amb el mètode simple, segueix llegint per fer la instal·lació manualment.

Per instal·lar RACHEL, primer has de descarregar el paquet al teu disc local. Pots triar descarregar-lo des del servidor RACHEL http://rachelfriends.org/ o des del servidor FTP de Labdoo http://ftp.labdoo.org/download/install-disk/wiki-archive/wikis/.

RACHEL i altres continguts educatius relacionats en anglès (EN), francès (FR), espanyol (ES), hindi (HI), alemany (DE), portuguès (PT): es poden descarregar des d'aquí: http://ftp.labdoo.org/download/install-disk/wiki-archive/wikis

Instal·lar RACHEL en un ordinador portàtil
Un cop hagis descarregat RACHEL, crea una carpeta anomenada "wikis" a l'interior de /home/labdoo/Public/ i descomprimeix-hi Rachel (les operacions de descàrrega i descompressió podrien trigar un temps segons la velocitat de la teva xarxa i ordinador). Un cop descomprimit, fes doble clic al fitxer /home/labdoo/Public/wikis/RACHEL-EN/bin/www/starthere.html per obrir un navegador web que et portarà a la pàgina d'inici de RACHEL .

Nota: la primera carpeta "Wikipedia for Schools" equival al paquet Xowa; per tant, si el teu portàtil Labdoo ja té Xowa instal·lat, pots eliminar aquesta carpeta de RACHEL, estalviant-te 6,5 GB d'espai al disc.

Per facilitar l'accés als usuaris, et recomanem que la pàgina del navegador web per defecte es dirigeixi a la pàgina inicial de RACHEL. Per això, obre el navegador web (aquestes instruccions són per a Firefox però s'apliquen passos similars a altres navegadors) i ves a:

File => Open File [ navigate to
/home/labdoo/Public/wikis/bin/www/starthere.html ] => Open

A continuació, ves a:

Edit => Preferences [ opens a window for the settings,
click on "Use current Pages" and close the tab "Preferences" ]

Repeteix qualsevol dels passos de configuració per als usuaris 'labdoo' i 'estudiants'.

Instal·lar RACHEL en una tauleta
El paquet RACHEL també inclou un fitxer d'instal·lació per a Android (fitxer apk): http://rachelfriends.org/downloads/public_ftp/. Tanmateix, tingues en compte que, sempre que llegeixis el contingut RACHEL en el navegador d'una tauleta, no cal que instal·lis aquest apk-file. Això vol dir que pots simplement copiar i descomprimir el fitxer RACHEL a la tauleta i obrir el fitxer "starthere.html" des del navegador web de la tauleta. Amb aquest mètode, pots utilitzar RACHEL amb qualsevol tauleta (no només Android) amb només utilitzar el navegador web. És possible que algunes tauletes no tinguin prou espai de disc integrat per emmagatzemar RACHEL. Si aquest és el cas, hauràs d'incloure una targeta d'emmagatzematge extern i instal·lar RACHEL.

Nota: RACHEL és molt més que contingut per a un navegador web, ja que també inclou fitxers executables. Alguns d'aquests fitxers executables poden no ser compatibles amb el sistema operatiu Labdoo. Tanmateix, aquests programes addicionals no ocupen molt espai al disc i, per tant, recomanem deixar-los on estiguin perquè les escoles a l'estranger encara puguin tenir l'opció de copiar aquestes eines a altres plataformes compatibles i utilitzar-les.


Continue reading to the next page:
Instal·lar paquets educatius utilitzant scripts


Go back to read the previous page:
Instal·lar paquets educatius addicionals