El sistema de wikis de Labdoo té un mòdul per detectar enllaços trencats. Aquest mòdul s’executa automàticament en segon pla de tant en tant, examinant les pàgines wiki de Labdoo i comprovant si hi ha enllaços trencats, de manera que no haureu de fer-ho manualment. Això significa que utilitzar aquesta funció és molt fàcil, tal com es descriu a continuació.
Per veure la llista d'enllaços trencats que es troben a les pàgines wiki que heu escrit, aneu a «El meu compte» a l'extrem superior dret de qualsevol pàgina de Labdoo i seleccioneu l'opció «Els meus links trencats». (Tingueu en compte que només veureu aquesta opció si esteu connectat/da al vostre compte i si teniu els drets de redactor de wikis). Això us portarà a una pàgina del vostre compte amb tots els enllaços trencats que s'han detectat a les pàgines wiki que heu escrit. Per a cada enllaç trencat que vegeu en aquesta llista, cliqueu on diu «Edit node $NÚMERO». Això us portarà a aquest node (en mode d'edició) on podreu corregir directament l'enllaç trencat. Si sou un redactor de wikis, de tant en tant assegureu-vos d'anar a aquesta pàgina i assegureu-vos que no teniu enllaços trencats.
També hi ha una manera de veure tots els enllaços trencats (no només els ubicats a les pàgines wiki que escriviu, sinó tots els enllaços trencats de totes les pàgines wiki) en una llista centralitzada. Per veure aquesta llista, aneu al menú «Wiki» a la part superior de qualsevol pàgina de Labdoo i seleccioneu l'opció «Tots els links trencats». (Una vegada més, només si teniu drets de redactor de wikis veureu aquesta opció.) En clicar sobre aquesta opció, anireu a una pàgina que recopila la llista completa d'enllaços trencats de totes les pàgines de la wiki.
Sobre els codis d'error d'enllaços trencats . Cada enllaç trencat inclou el seu propi codi d'error (vegeu la següent figura per obtenir-ne alguns exemples). Els enllaços trencats més importants són els marcats amb el codi d'error 404, que significa que l'enllaç no existeix («Pàgina no trobada»). Corregiu tots els enllaços trencats amb el codi d'error 404. És possible que no calgui corregir altres codis d'error. Per exemple, el codi d'error 301 significa «la pàgina s'ha mogut permanentment a un URL nou», però l'enllaç en sí és correcte, de manera que no cal corregir cap enllaç amb l'error 301.
Com s'examinen les pàgines. Els enllaços trencats es troben examinant pàgines. Això es fa de dues maneres diferents: (1) quan es desa una pàgina, el comprovador d'enllaços proporcionarà un avís si algun dels enllaços es trenca, de manera que pugueu solucionar-lo immediatament; (2) cada hora (a la part superior de l'hora), hi ha un procés de fons que també comprova si hi ha enllaços trencats. Tingueu en compte també que quan corregiu un enllaç, la seva entrada s'eliminarà immediatament de la llista d'enllaços trencats.
Figura. Cliqueu a «Els meus enllaços trencats» per accedir a la llista d'enllaços trencats que es troben a les pàgines wiki. |