Connectar-se al servidor FTP de Labdoo

×

Status message

If you have any questions about this page or if you find any errors, please write a message to the support wall and a Labdoo volunteer will help resolve it. Thank you for helping to improve our wiki pages.

El servidor FTP de Labdoo permet als usuaris descarregar documents i imatges útils per als dispositius Labdoo. Moltes gràcies a i2cat pel seu recolzament; s'allotja a la seva oficina a Barcelona.

Hi ha diverses maneres diferents de connectar i descarregar fitxers del servidor FTP de Labdoo. Aquí hi ha algunes maneres simples.

Navegador

Obre un navegador d'Internet (URL: http://ftp.labdoo.org/download/) (Assegura't de que l'URL comenci per “http://” i no “ftp://). Tots els fitxers que es troben sota aquest nivell es poden descarregar lliurement.

Per descarregar un fitxer, fes clic amb el botó dret al seu enllaç i desa'l fent clic a "Desa l'enllaç com ..." (És possible que el nom sigui diferent segons el tipus de navegador d'Internet i el sistema operatiu que utilitzis).
Pro: fàcil accés sense necessitat d'un altre programa o contrasenya;
Con: els fitxers només es poden baixar un a un, no en paquets.

Connectar-se al servidor FTP

És fàcil connectar el PC o el servidor local al servidor FTP amb les eines ftp si necessites descarregar fitxers massius. Depenent del sistema operatiu, hi ha disponibles eines gratuïtes com Filezilla o rsync. Molts NAS / servidors locals / sistemes d'emmagatzematge local també ofereixen una manera de connectar i sincronitzar els fitxers al teu emmagatzematge local. Les noves modificacions dels fitxers es reflectiran automàticament. En alguns sistemes de fitxers, pots enllaçar / muntar servidors FTP externs com a unitat.

El compte d'usuari és nom d'usuari: labdoo i la contrasenya: labdoo. Aquest usuari no pot canviar o esborrar fitxers, però pot descarregar-los. Si necessites altres privilegis per escriure fitxers, posa't en contacte amb nosaltres i explica'ns perquè a contact@Labdoo.org.

Configurar Filezilla

Server = ftp.labdoo.org/download/
User = labdoo
Password = labdoo
Protocol = sftp

També pots canviar el directori d'inici a Filezilla per anant a settings → Advanced → directory. Si canvies el directori d'inici, no caldrà que facis clic a l'arbre del directori cada vegada que inicies la sessió.

Connectar-se mitjançant un explorador de fitxers

 • Windows
 • Malauradament, no hi ha cap solució del mateix Windows per obtenir accés directe al nostre servidor FTP mitjançant el protocol sftp. Per motius de seguretat, Labdoo no ofereix el protocol ftp per connectar-se al seu servidor FTP.

  Amb el sistema operatiu Windows, necessites instal·lar una eina de programari externa, com ara Filezilla. Segueix l'enllaç i la configuració anterior.

 • Linux
 • Si utilitzes GNU/Linux, pots connectar-te al teu servidor FTP amb el protocol sftp. Pots afegir la ruta d'accés al teu explorador de fitxers així: sftp://labdoo:labdoo@ftp.labdoo.org

 • rsync
 • També pots utilitzar rsync. trobaràs les instruccions per a la configuració de (L)Ubuntu a https://help.ubuntu.com/community/rsync. Pots replicar tots els fitxers del servidor FTP mitjançant rsync -avHe ssh labdoo@ftp.labdoo.org (Avís: ocuparà uns quants centenars de GB de l'espai del disc).

 • Carpetes i enllaços recomanats
 • Si no vols replicar la configuració completa de Labdoo des del nostre servidor FTP, pots seleccionar el contingut, els directoris o les carpetes que necessitis. Aquí tens algunes recomanacions:

  Imatges per a la clonació: http://ftp.labdoo.org/download/install-disk/
  Wiki-Archive: http://ftp.labdoo.org/download/install-disk/wiki-archive/
  Documents en anglès: http://ftp.labdoo.org/download/documents/english/
  Gràfics + logotips: http://ftp.labdoo.org/download/documents/material/

Si tens qualsevol pregunta, envia'ns un correu electrònic a contact@Labdoo.org, Gràcies.


Go back to read the previous page:
Llista de voltatges i endolls segons el país