Transport, duana i carta de dootripper

×

Status message

If you have any questions about this page or if you find any errors, please write a message to the support wall and a Labdoo volunteer will help resolve it. Thank you for helping to improve our wiki pages.

Abans de viatjar, cal saber:

  • Nombre d'ordinadors portàtils que pots transportar. Pràcticament tots els països permeten portar 2 ordinadors portàtils sense preguntes. Si duus més de 2 ordinadors portàtils, et recomanem que consultis les normes de duanes del país al que viatgis. Si tens previst portar més ordinadors portàtils del que les normes et permeten, distribueix-los equitativament entre les persones que viatgin amb tu. Per exemple, si portes 6 ordinadors portàtils i viatges amb 2 persones més, porteu 2 ordinadors portàtils per persona.
  • Facturar ordinadors portàtils. Si has de volar, et recomanem que empquetis els ordinadors portàtils en l'equipatge que facturis a l'aeroport (en comptes de portar-los a l'equipatge de mà). D'aquesta manera, el portàtil viatjarà fins al destí sense haver de preocupar-se.
  • Per a una major quantitat d'ordinadors portàtils, porteu una carta de dootripper. Si necessites portar més ordinadors portàtils del que permeten les normes de duanes, hauràs d'explicar que els ordinadors portàtils no són d'ús comercial i que són per a finalitats educatives i humanitàries. Per fer-ho, es recomana que imprimeixis la "carta de Dootripper" que trobaràs al Labdoo Toolkit i que portis aquesta carta amb tu.
  • Bateries. Gairebé totes les bateries del portàtil tenen menys de 100 Wh i es poden transportar sense cap restricció com un equipatge facturat o equipatge de mà. Si la potència de la bateria és inferior a 100 Wh, no es requereix una aprovació de l'aerolínia. En cas contrari, si us plau, consulta les normes de l'IATA al moment de viatjar i no dubtis a preguntar a la comunitat d'equips de Labdoo: https://www.labdoo.org/ca/teams. Per obtenir la informació més recent, visita directament: http://www.iata.org/lithiumbatteries.

  • Figure 1. Bateries de liti que pots portar (source: http://www.iata.org/lithiumbatteries).

    Figure 2. Exemples de bateries de liti.


Continue reading to the next page:
Fer fotografies i pujar-les a l'àlbum


Go back to read the previous page:
Gestionar els teus dootrips