Over Labdoo

×

Message d'état

If you have any questions about this page or if you find any errors, please write a message to the support wall and a Labdoo volunteer will help resolve it. Thank you for helping to improve our wiki pages.

  • Ik wil direct aan de slag. Klik onderaan op de optie die het beste bij je past:


Kies deze optie om lid te worden van het Labdoo humanitaire netwerk. Vanuit het netwerk is het onder andere mogelijk om de Labdoo tools te gebruiken om je eigen contributie te beheren, je laptops over de hele wereld te volgen, foto's te ontvangen of om met andere Labdooers te communiceren.
Kies deze optie als je alleen één of meerdere computers (laptops, tablets, e-readers) wil doneren zonder lid te worden van het Labdoo-netwerk.
Reis je naar een bestemming waar er scholen zijn? Kies deze optie als je jouw reis wilt bijdragen door een laptop in uw bagage mee te nemen en naar een school of volgende persoon te leveren zonder dat u bij het Labdoo-netwerk hoeft te gaan.
Kies deze optie als je deel uitmaakt van een school project en je laptops wilt aanvragen. Iemand van de Labdoo community zal contact met je opnemen met meer informatie over hoe je school project educatieve laptops kan ontvangen.
Wil je contact hebben met het Labdoo team voor een andere reden dan de bovenstaande redenen? Kies dan deze optie.


  • Ik wil in een paar minuten leren hoe Labdoo werkt. Bekijk deze twee video's:



  • Ik wil in iets meer detail weten hoe Labdoo werkt. Lees het onderstaande:


LABDOO is een humanitair sociaal netwerk waaraan mensen over de hele wereld samenwerken om onze planeet te verbeteren door mensen in onderontwikkelde gebieden (zowel in de ontwikkelende als in de ontwikkelde wereld) een kans te bieden op beter onderwijs. Het doel van het sociale netwerk is om ongebruikte laptops, e-readers, tablets en elk apparaat dat kan worden voorzien van educatieve software te versturen naar hulpbehoevende scholen over het hele wereld door gebruik te maken van samenwerking en zonder financiële kosten of ten koste van het milieu.

Om te beginnen noemen wij bij Labdoo deze ongebruikte computers dootronics, als in labdoo electronics. Een dootronic is daarom elke laptop, tablet, e-reader or ander apparaat dat kan worden voorzien van educatieve software en duurzaam vervoerd wordt naar een hulpbehoevende school.

Over de hele wereld worden jaarlijks honderden miljoenen dootronics afgedankt terwijl ze nog in perfect staat zijn. Door het simpelweg opschonen en voorzien van educatieve software, kunnen ze een krachtige tool worden om onderwijs te bieden over de hele wereld.

Hoe is het mogelijk om ongebruikte apparaten te verzamelen over de hele wereld en ze duurzaam te versturen zonder de planeet te beschadigen? Namelijk door de combinatie van twee basisbouwblokken: (1) technologie / informatie-uitwisseling en (2) massale wereldwijde goodwill-samenwerking. Om duurzame organische groei te behalen en beschadigingen aan de planeet te voorkomen, gebruiken we een samenwerkend netwerk van sociale netwerken . Dit stelt Labdoo in staat om wereldwijde middelen te ontgrendelen die te vinden zijn in overcapaciteit (zoals ongebruikte laptops, reizigers, knowhow, goodwill, enz.). Labdoo en zijn aanpak om te helpen om onderwijs over de hele wereld te brengen is erkend door de UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) als "het bevorderen van een waardevolle en duurzame bijdrage aan de ontwikkeling van educatief leren in het buitenland"

Hoe werkt Labdoo en hoe kan ik bijdragen aan het helpen van het verspreiden van onderwijs? Met vijf eenvoudige stappen:

  • STAP 1. Tag je ongebruikte dootronics. Heb je ongebruikte laptops of apparaten die voor onderwijs kunnen worden hersteld? Of ken je een vriend, een familielid, een organisatie of een bedrijf die ze heeft? Dan is de eerste stap om de apparaten (de dootronics) die u verzamelt te taggen zodat ze efficiënt georganiseerd kunnen worden in de globale inventarisatie. Om een dootronic te taggen, log je in bij je Labdoo account ( Maak eerst je eigen account aan indien je dit nog niet hebt gedaan ) en vanuit het menu bovenaan deze pagina klik je op de optie "Dootronics" en dan de suboptie "Tag". In deze stap is de dootronic getagd met status S0 (getagd) of S1 (gedoneerd).
  • STAP 2. Maak je dootronic schoon. Zodra de dootronic is getagd, moet het worden geschoond en worden voorzien van educatieve software. je hebt hier twee opties: (1) je kunt dit proces alleen doen door de stappen te volgen die zijn beschreven in de opschoninghandleiding ; (2) Alternatief kan je jouw dichtstbijzijnde Labdoo hub vinden , waar u de dootronics naartoe kunt brengen zodat andere labdooers in de hub het opschoningproces voor je kunnen uitvoeren. In deze stap is de dootronic getagd met status S2 (geschoond) of S3 (toegewezen aan een school).
  • STAP 3. Identificeer een dootrip. Zodra de dootronic is ontsmet, moeten we een CO2-neutrale reisbron identificeren die het naar een school kan brengen. We noemen dit soort transportbronnen dootrips (zoals in Lab doo trip ). Hierbij heb je nog twee mogelijkheden: (1) als je naar een locatie in de buurt van een behoeftige school reist, registreer je je eigen dootrip door op "Dootrips" te klikken en dan op "Maak" te klikken in het menu bovenaan deze pagina en gebruik je eigen reis om de laptop naar een bestemmingsschool te brengen; (2) Alternatief kan je ook de dootronic naar je dichtstbijzijnde Labdoo hub brengen waar andere labdooers kunnen helpen bij het vinden van een dootrip resource om het naar een school te vervoeren. In deze stap wordt de dootronic getagd met status T1 (word vervoerd).
  • STAP 4. Volg je dootronics naar 'missie voltooid'. je kan de voortgang volgen die jouw dootronics maakt om een school te bereiken door in het menu bovenaan deze pagina de optie "Dootronic" en vervolgens de suboptie "Mijn dootronics" (zorg ervoor dat je bent ingelogd op je account.) Klik op de specifieke dootronic, je ziet informatie zoals de huidige status, de geolocalisatie of de bijbehorende bestemmingsschool. Kijk rond, je zult zien dat je veel verschillende manieren hebt om bij te dragen aan de voortgang van je dootronics om zijn missie te voltooien, inclusief opties zoals het uploaden van foto's, het koppelen van een dootronics naar een dootrip, het beoordelen van zijn historische records en parameters en de status ervan te waarborgen. In deze stap wordt de dootronic getagd met status S4 (geleverd).
  • STAP 5. Recycle defecte dootronics. De uiteindelijke bestemming van alle apparaten is een recyclingcentrum, zodat we het milieu kunnen behouden en elektronisch afval kunnen elimineren. Als je ontdekt dat een geïmplementeerd apparaat niet meer functioneert, kan je de status wijzigen en een dootrip aanvragen om het te redden en deze goed te recyclen. In deze stap wordt de dootronic getagd met status S5 (defect) of S6 (gerecycled).

Alle bovenstaande stappen zijn gericht op het feit dat de leerapparaten vooruitgang maken naar scholen, volgens de verschillende staten S0, S1, S2, S3, T1, S4, S5 en S6, zoals geïllustreerd in het volgende diagram.


Figuur. Stappen om een dootronic naar een behoeftige school te brengen.

Als sociaal netwerk, kan je bij Labdoo veel meer doen dan de bovenstaande basisstappen. Onder andere kan je teams voor een bepaald onderwerp interesseren, je ervaringen delen om de wereldwijde kennisbasis te verhogen, vragen te stellen in de verschillende onderdelen, foto's uploaden naar je onderdelen of projecten (foto's zorgen voor meer transparantie in het platform, evenals het niveau van bewustzijn), creëer je eigen taken en beheer ze via een kalender, deelnemen aan gesprekken met andere labdooers, toegang tot en bijdragen aan de kennisbank van Labdoo wiki en je kan zelfs een eigen Labdoo-hub maken om dootronics te mobiliseren in je lokale omgeving. Bekijk de "dingen die je kunnen helpen om onderwijs te verspreiden wiki-entry voor een korte samenvatting van alle dingen die je kunt doen.

Hier zijn enkele snelle richtlijnen:

  • Om deel te nemen aan een team, ga naar de menuoptie 'Teams' bovenaan deze pagina.
  • De wiki is onze live centrale kennisbank waar de meeste documenten, handleidingen en materiaal te vinden zijn. Je kan er toegang tot krijgen door op de menuoptie "Wiki" te klikken.
  • 'Het Labdoo Sociale Netwerk - Hoe het werk' wiki boek beschrijft in meer detail hoe het samenwerkingshulpplatform werkt.
  • In de 'Labdoo toolkit' vindt je tools om je te helpen verdere stappen te ondernemen, zoals het starten van je eigen Labdoo-lokale bewustmakingscampagnes.
  • Voor vragen, aarzel niet om ze te posten op een van de Teamsmuren .

Welkom bij het Labdoo project en veel plezier met taggen!

Het Labdoo Team.

* Labdoo is geregistreerd als een liefdadigheidsorganisatie zonder winstoogmerk in de VS, in Duitsland, in Zwitserland en in Spanje.


 Go to all wiki books