Veel gestelde vragen

×

Статус

If you have any questions about this page or if you find any errors, please write a message to the support wall and a Labdoo volunteer will help resolve it. Thank you for helping to improve our wiki pages.
Tags: 
  1. Waar staat Labdoo voor?

    Labdoo staat voor Laboratories for Education (laboratoria voor onderwijs); De naam is ook gerelateerd aan het concept van 'Bouwen van laboratoria voor onderwijs, één plaats tegelijk'. Het staat voor het idee dat iedereen een verschil kan maken in het onderwijs van een kind.

  2. Wat is de basis van het Labdoo project?

    Labdoo is uniek omdat we een samenwerkende gemeenschap van vrijwilligers van over de hele wereld zijn die allemaal bijdragen om onderwijs dichterbij een kind te brengen. Het is gebaseerd op het simpele idee dat een groot project vereenvoudigd en duurzaam gemaakt kan worden door het in kleinere taken te verdelen. je hoeft niet elke persoon op dezelfde locatie te hebben of heeft elke persoon alle nodige kennis nodig om een laptop succesvol te kunnen renoveren en naar een kind te sturen.
    Labdoo is in staat om de logistieke middelen te bieden om dit brede netwerk van laptops en vrijwilligers te organiseren via social networking tools die concepten toepassen zoals "dootronic", "tagging", "dootrip", "hubs", "edoovillages", enz.

  3. Wat is een 'dootronic'?

    Een dootronic (staat voor Labdoo Electronic) is gedefinieerd als elk elektronisch apparaat dat in staat is om onderwijs aan een kind te leveren. Het kan een laptop, een tablet, een ebook of zelfs een krachtige smartphone zijn, omdat elk van deze apparaten een enorme mogelijkheid kan hebben om onderwijsinhoud aan kinderen te brengen. Sommige mensen noemen ze 'donatie-apparaten', anderen noemen ze 'onderwijsapparatuur', het is echt aan jou, maar voor een algemene term gebruiken we de algemene term 'dootronic'.

  4. Wat is 'taggen'?

    "Taggen" maakt deel uit van Labdoo's oplossing bij het mobiliseren van laptops. Wanneer je 'tagt', registreer je gewoon je laptop in de online inventaris van Labdoo. Bij het registreren voer je alleen informatie over de laptop in (bijvoorbeeld geheugen, besturingssysteem, enz.). Als er een oproep voor laptops is, kunnen we personen die hun laptops hebben aangemaakt, op de hoogte stellen om te kijken of ze hun laptops willen doneren. Tagging is een belangrijk onderdeel van de Labdoo-workflow, omdat het transparantie mogelijk maakt en ons in staat stelt om informatie efficiënt te organiseren, waardoor de kosten van het project bijna nul dalen. Dankzij dit en andere onderdelen van het systeem heeft Labdoo geen financiering nodig om zichzelf te onderhouden. (Zie deze wiki-pagina voor meer details over dit concept.)

  5. Ik ben er nog niet klaar voor om deze laptop te doneren, moet ik het toch taggen?

    Ja! Taggen op zich betekent niet dat je de laptop nu of op een ander moment gaat doneren. Het maakt gewoonweg jou en je laptop een onderdeel van het algehele Labdoo-netwerk, waarbij je uitdrukt dat wanneer je die laptop niet meer nodig hebt, hoopt dat een kind in een behoeftige school het kan gebruiken om toegang te krijgen tot educatieve inhoud.

  6. Hoe tag je een laptop?
    • Ga naar labdoo.org en maak een gebruikers account aan indien je dit nog niet hebt.
    • Zodra je bent ingelogd in je account, klikt je op het tabblad "dootronics" en vervolgens op "Tag", dit brengt je naar een formulier om in te vullen.
    • Voer zoveel informatie over de laptop in als je kunt (terwijl de meeste velden optioneel zijn, des te meer informatie je geeft, de slimmere beslissingen die we kunnen maken over de toewijzing van een laptop aan een schoolproject). Klik op Opslaan, je ontvangt een nummer van 9 cijfers.
    • Je hebt nu je laptop succesvol getagd!
  7. Hoe kan ik er zeker van zijn dat alle informatie op mijn computer goed is gewist?

    Labdoeers over de hele wereld die actie ondernemen door een laptop te renoveren (mensen zoals jij eigenlijk) zullen bij het herinstalleren van de laptop, de hardeschijf volledig verwijderen. Bij het installeren van het nieuwe besturingssysteem en een zeer krachtig educatief softwarepakket, worden er willekeurig nullen en enen naar de hardeschijf geschreven om ervoor te zorgen dat alle gegevens die eerder op de vaste schijf waren, voor goed verdwenen zijn.

  8. Hoe bepaal je waar de laptop naar worden verstuurd?

    Labdoo levert onderwijsapparaten (dootronics) aan honderden scholen over de hele wereld. We zoeken naar en zijn gezocht door organisaties met opleidingsprojecten die samenvallen met Labdoo's doelen. Als onderdeel van het Labdoo-netwerk kunt u zelfs uw eigen schoolbestemmingsprojecten creëren. Overigens noemen wij het "edoovillages".

  9. Hoe lang duurt het voordat een laptop aan een school is geleverd?

    Het antwoord op deze vraag hangt echt af van vele factoren, zoals de vraag naar laptops, de beschikbaarheid van reizigers naar een Labdoo school en de beschikbaarheid van vrijwilligers om je laptop te renoveren en klaar te maken voor het reizen. In sommige gevallen kan het vrij snel zijn, zelfs een paar weken. Maar in andere gevallen kan het maanden duren. Houd er rekening mee dat Labdoo een wereldwijd project is dat laptops over de hele wereld kosteloos verplaatst, dankzij de samenwerking van veel mensen, dus soms moet je geduldig zijn om wat vooruitgang te zien. Controleer in ieder geval de status van je donatie van tijd tot tijd en neem contact op met Labdoo als je ziet dat er geen vooruitgang wordt gemaakt.

  10. Hoe worden laptops naar hun bestemming verstuurd?

    Hiervoor gebruiken we "dootrips" (of Labdoo trips). Een dootrip is in wezen een CO2-neutraal transportmiddel dat gebruikt wordt om laptops van de ene plaats naar de andere te brengen. Voorbeelden van dootrips zijn reizen door toeristen, vrijwilligerswerk (artsen en ingenieurs zonder grenzen, humanitair personeel, enz.), internationale studenten, werknemers van internationale bedrijven enz. Via het sociale netwerk van Labdoo kunnen mensen en organisaties die reizen hun reis registreren en doneren als een CO2-neutraal transportmiddel om een of meer laptops naar behoeftige scholen te brengen. Deze aanpak kost geen geld en belangrijker, het behoudt de aarde.

  11. Wat is een Labdoo hub?

    Iedereen kan deelnemen aan het Labdoo-netwerk door een Labdoo-activiteit uit te voeren. Wanneer een of meer deelnemers samenwerken, doen ze regelmatig een aantal activiteiten, ze kunnen eventueel een hub worden. Een hub kan worden beschouwd als een knooppunt in het netwerk dat een "grotere dichtheid van Labdoo-activiteiten" verricht. Voorbeelden van hubs kunnen een groep studenten zijn in een universiteit die van tijd tot tijd bij elkaar komt om activiteiten te verrichten zoals het verzamelen en renoveren van ongebruikte laptops, het organiseren van dootrips, recyclingtechnologie, het uitvoeren van ver reikende activiteiten, enz. Hubs kunnen ook in hoge mate worden geïmplementeerd in scholen, bedrijven, buurgemeenschappen, thuis of in elke vorm van georganiseerde gemeenschap.

  12. Wat doe je met de laptops zodra ze aan een Labdoo-hub zijn gedoneerd?

    Gedoneerde laptops worden gecontroleerd om te zien of ze nog in bruikbare staat zijn of klaar zijn om te worden gerecycled. Als ze nog steeds bruikbaar zijn, zullen we de laptop teggen als dit nog niet is gebeurd en het vervolgens opknappen (dat wil zeggen, schoon maken, de harde schijf legen en Edubuntu installeren, een eenvoudig maar krachtig Linux-based besturingssysteem met veel educatieve applicaties welke beschikbaar is in vrijwel alle talen).

  13. Wat doe je met een gedoneerde laptop die defect is?

    Kort antwoord: We recyclen ze.
    Lang antwoord: We zoeken naar partners met een recyclingfaciliteit die kan helpen garanderen dat de defecte laptop veilig kan worden gerecycled. Elektronisch afval is een groot probleem, en een van de doelen voor labdoo is om dit probleem efficiënt op te lossen door middel van goede recyclingfaciliteiten.

  14. Wat doe je met laptops die defect zijn gegaan terwijl ze reeds op hun respectievelijke locaties zijn ingezet?

    Wanneer een laptop defect raakt terwijl het al is ingezet, kan het worden gerapporteerd via de website, labdoo.org. Van daaruit kunnen we vrijwilligers of partners inlichten die werken of reizen door het gebied om de laptop op te halen en naar een goede recycling faciliteit brengen.

  15. Ik ben klaar om een laptop te doneren, waar kan ik het afgeven?

    Je hebt verschillende opties. Als jij, of iemand die je kent, toevallig naar een locatie in de buurt van een bestemmingsschool reist, kan je overwegen om het zelf te brengen naar de school. Anders kan je het ook bij de dichtstbijzijnde Labdoo-hub afgeven. Mensen in de hub zullen dan zorgen voor het identificeren van een dootrip om de laptop naar een school te brengen.

  16. Wat doen jullie met projecten die geen toegang hebben tot internet?

    Op alle laptops die we uitsturen, installeren we een kopie van Edubuntu, dat is educatieve software die is gebaseerd op het Ubuntu Linux Operating System. Deze software biedt educatieve spellen, een typecursus en een inleiding tot technologie voor studenten in het buitenland. Naast Edubuntu, maken we ook een gestripte versie van Wikipedia beschikbaar via een gekopieerde CD en veel meer educatieve applicaties en elektronische boeken, zodat kinderen toegang hebben tot al deze zaken zonder dat er een internetverbinding nodig is.

  17. Kan ik ook een bijdragen leveren ondanks dat ik niet veel van computers afweet?
    Zeker! In feite is kennis over computers slechts een heel klein deel van het Labdoo project. Dus kom en sluit je aan bij de Labdoo-missie door te registreren en / of contact met ons op te nemen op contact@labdoo.org.
  18. Hoe kan ik updates ontvangen over Labdoo?

    Je kan de bijgewerkte informatie vinden op onze website http://www.labdoo.org. Je kan tevens automatisch meldingen ontvangen wanneer de status van je laptop(s) wijzigt of wanneer er foto's worden toegevoegd door je laptop te taggen, een Labdoo ID te ontvangen of je e-mailadres te verstrekken.

  19. Deze 'veel gestelde vragen' was leuk maar het beantwoord niet al mijn vragen.

    Labdoo wordt aangedreven door een rijk Wiki-systeem, wat de meeste van je vragen zal beantwoorden. De wiki is toegankelijk via deze link . Als dat niet genoeg is, kan je ook naar de Labdoo teams pagina gaan en direct een vraag plaatsen in de wanden van een team. Een labdooer is in staat om een antwoord te geven. je kan ook direct een email sturen met je vragen of opmerkingen door te mailen naar contact@labdoo.org. Het Labdoo-team doet zijn best om al de vragen te beantwoorden


 Go to all wiki books