Școala acasă

×

Statusmeldung

If you have any questions about this page or if you find any errors, please write a message to the support wall and a Labdoo volunteer will help resolve it. Thank you for helping to improve our wiki pages.

Datorită cursurilor digitale din timpul situației generate de Corona, la Labdoo există o cerere mai mare de donații IT din partea școlilor și a proiectelor pentru învățământ. Aceste donații IT sunt livrate împreună cu mediul de învățare Labdoo bazat pe Ubuntu / Linux, care este ușor de utilizat. Laptopurile sunt livrate cu programe preinstalate și pot fi puse în funcțiune fără prea multe cunoștințe de computer. Avem preinstalate instrumente, instrucțiuni și conținut de învățare, pentru ca aceste calculatoare să poată fi integrate cât mai ușor cu putință în mediile de cele mai multe ori bazate pe Windows ale școlilor. Mai multe despre aceasta găsiți la https://www.labdoo.org/de/content/it-spenden-sch%C3%BClerinnen.

Microsoft Teams 365 Clients, Teams for Education, Microsoft Teams for Linux

Microsoft Teams este disponibil pentru diferite dispozitive finale. Pagina de pornire Teams oferă o primă privire de ansamblu. https://www.microsoft.com. https://edudownloads.azureedge.net/msdownloads/MicrosoftTeamsforEducatio....

Teams for Linux

În Image for Cloning 20.04 LTS Teams for Linux este preinstalat (icoana de Start pe desktop și în bara de meniu): https://www.microsoft.com/de-de/microsoft-365/microsoft-teams/download-a...

Dacă doriți să instalați Teams pe un alt calculator Linux: descărcați versiunea corespunzătoare pentru instalare (pentru Ubuntu .deb) pe https://www.microsoft.com/de-de/microsoft-365/microsoft-teams/download-a..., salvați, începeți instalarea cu un dublu clic.
https://www.howtoforge.de/anleitung/wie-man-microsoft-teams-linux-auf-ub...


Jitsi (preinstalat)

Conferințe video gratuite prin Jitsi https://jitsi.org/. Există diferite moduri de a utiliza Jitsi pentru calculatoarele Labdoo:

  • pentru Ubuntu https://wiki.ubuntuusers.de/Archiv/Jitsi/ : se recomandă instalarea ca jitsi-meet-x86_64.AppImage (64 de biți) de la https://github.com/jitsi/jitsi-meet-electron/releases, este deja preinstalat în Images,
  • în browserul https://meet.jit.si/ fără a instala ceva (recomandat),
  • ca aplicație pentru tabletă și telefon mobil (https://jitsi.org/downloads/, vezi respectivul App-Store).

Acces prin browser

Teams / Office 365 funcționează prin browser fără instalarea vreunui software. Pe calculatoarele Labdoo sunt preinstalate diverse browsere în acest scop, printre altele Firefox și Netsurf. Un dezavantaj este că nu toate funcțiile, cum ar fi telefonia video, sunt disponibile prin browser. Acest lucru necesită instalarea frontend-ului Teams.

Dacă o școală folosește o soluție bazată pe browser (de exemplu, iServe, Zoom sau altele), totul este complet pregătit. Trebuie doar să vă conectați la serverul școlii sau la serverul Zoom din browser și, dacă este necesar, să vă conectați cu login-ul și parola elevului.

Pentru Zoom există și o extensie pentru Firefox https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/zoom-new-scheduler/.

Dacă școala dvs. folosește alte instrumente, vă rugăm să contactați Labdoo. Vom verifica pentru dvs. dacă acest instrument de învățare este disponibil și pe Linux.

Zoom ca aplicație pentru calculatoare sau tablete Linux (preinstalat)

Pe lângă accesul prin browser, Zoom oferă și o aplicație pentru tablete sau calculatoare (Linux https://zoom.us/download?os=linux, apoi selectați: Linux Typ = Ubuntu, arhitectură = 64 de biți și versiunea = 14.04+; descărcați, salvați, apoi deschideți folderul Downloads, faceți dublu clic pe fișierul .deb, urmați instrucțiunile și instalați).

Pentru tablete, puteți descărca Zoom pentru iOS https://apps.apple.com/us/app/id546505307 sau pentru Android https://play.google.com/store/apps/details?id=us.zoom.videomeetings.

La ce nu poate să contribuie Labdoo
Tot ce este „în jurul unui calculator”, precum imprimante, scanere, acces online/ contract furnizor, rețea etc., nu este furnizat de Labdoo, ci trebuie procurat sau pus în funcțiune de către utilizator. Recomandăm, de asemenea, ca accesul online să nu se facă prin contracte de telefonie mobilă, deoarece volumul de date se epuizează rapid. Dacă conceptul de predare al unei școli necesită a fi online, de exemplu pentru lecții video, atunci este necesar un acces rapid la internet.

Numele menționate pe această pagină sunt mărci înregistrate ale producătorului respectiv.


Continue reading to the next page:
Programe pentru utilizatori cu dizabilități (fără bariere)


Go back to read the previous page:
Software educațional