Подати заявку на ІТ-пожертвування

×

Statusmeldung

If you have any questions about this page or if you find any errors, please write a message to the support wall and a Labdoo volunteer will help resolve it. Thank you for helping to improve our wiki pages.

Read this page in English. Diese Seite in Englisch lesen. Прочитайте цю сторінку англійською. Прочитайте эту страницу на английском языке.
Read this page in German. Diese Seite in Deutsch lesen. Прочитайте цю сторінку німецькою мовою. Читать эту страницу на немецком
Read this page in Russian. Diese Seite in Russisch lesen. Читайте цю сторінку російською. Прочитайте эту страницу на русском языке.
Read this page in Turkish. Diese Seite in Türkisch lesen. Bu sayfayı Türkçe okuyun.

Дякуємо за ваш інтерес до Labdoo.org і подачу заявки на ІТ-пожертвування. ІТ-пожертви зазвичай надаються клубам, школам, інтеграційним проектам, дитячим або молодіжним проектам, пов'язаним з освітою. Можливості Labdoo обмежені, тому прийняття заявок пов'язане з певними вимогами.

У Німеччині за певних умов учні з районів стихійних лих (наприклад, жертви повені) або діти з соціально слабких або іммігрантських сімей можуть подати заявку на один (1) ноутбук на час навчання в школі або університеті (подробиці див. нижче).

Важливо: Ноутбуки жертвуються Labdoo саме тому, що на них більше не працюють поточні версії Windows, такі як Windows 10 або 11. Тож, Labdoo встановлює операційну систему Linux (безкоштовно доступну Ubuntu). Якщо ви все ж встановлюєте Windows пізніше, комп'ютери зазвичай стають надзвичайно повільними, якщо не непридатними для використання. Тому Labdoo зазвичай надає свої ІТ-пожертви за допомогою Linux. Якщо вам обов'язково потрібна система Windows, вам необхідно буде купити відповідні пристрої самостійно. Будь ласка, також розгляньте витрати на ліцензування Windows, проблеми з вірусами тощо.

На нашому форумі "Питання і відповіді" (німецька / англійська) ви знайдете відповіді на найбільш поширені питання. Презентацію проекту можна знайти тут (німецька / / англійська /), а всі попередні проекти тут.

Подача заявок для шкіл та проектів

Право на подачу заявки Передумови Процес
Клуб або школа, дитячий або молодіжний проект, пов'язаний з освітою в країні або за кордоном
  • Клуб або школа, дитячий або молодіжний проект, пов'язаний з освітою в країні або за кордоном
  • для проектів за кордоном додатково потрібне пред'явлення державного сертифікату школи / НДО
  • Заповніть та подайте заявку.
Контактні дані для звернень, запиту документів для подання заявки і відправки необхідних даних

Для Німеччини: : https://www.labdoo.org/, Kontaktformular, +49 (0)176 46 29 78 46 WhatsApp / Signal)

Для всіх інших країн: https://www.labdoo.org

Як це відбувається?

  1. Треба зв'язатися з Labdoo https://www.labdoo.org, отримати форму для заявки від Labdoo,
  2. подати заявку, при необхідності разом з фотографіями та іншими документами; потім Labdoo.org перевіряє документи,
  3. на запит заявника надаються ІТ-пожертви, наприклад, для спонсорування перельоту чи транспорту (будь ласка, заплануйте на кілька тижнів, радше місяців наперед; чим більше число, тим більше часу потрібно нашим волонтерам)
    1. для Німеччини: самовивіз для проектів за домовленістю в хабі Labdoo або доставка кур'єрською службою; обладнання, замовлене для приватних осіб, зазвичай відправляється кур'єрською службою.
    2. Для всіх інших країн: за домовленістю

ІТ-пожертви, надані Labdoo, реєструються, отримують ідентифікаційний номер і призначаються до проекту. Це дозволяє контролювати, чи використовуються отримані ІТ-пожертви в проекті. Дефектні ІТ-пожертви обмінюються безкоштовно після повернення несправного пристрою, але не дублюють дані користувача (потрібне попереднє резервне копіювання користувачем).

Дивіться розділ для проектів німецькою, англійською, французькою, російською та іспанською мовами у нашому довіднику .
До форми заявки (будь ласка, позначте потрібний розділ потрібною мовою та скопіюйте та вставте його у Word або текстовий редактор, заповніть, збережіть та надішліть).


Логістика є дуже важливою для прийняття рішення про те, чи буде прийнята заявка з-за кордону, наприклад, чи є спонсори перельотів з боку заявника/проекта, які час від часу літають до цільової країни або відвідують проект і можуть брати з собою ІТ-пожертви, чи існують програми допомоги, у які ІТ-пожертви можна включити додатково. Labdoo не бере на себе транспортування ІТ-пожертв.

Через велику кількість ІТ-пожертв і проектів ви повинні повідомити нас за кілька тижнів або місяців до вильоту, щоб наші волонтери мали достатньо часу, щоб підготувати ІТ-пожертви та надіслати їх спонсору рейсу. Детальніше про це ви можете дізнатися тут.

Також Labdoo потрібна така інформація від кожного спонсора рейсу, щоб включити цей рейс в нашу базу даних:

  • Ім'я, номер телефону, а також електронна та поштова адреса спонсора рейсу (важливо: ім’я повинно бути видно на дзвіночку за вказаною адресою, інакше служба не доставить посилку),
  • дата вильоту (тобто до якого часу необхідно доставити пожертву),
  • Кількість ноутбуків, які ви берете з собою (рекомендується від 1 до 3 штук на людину за рейс),
  • fдля якого проекту (будь ласка, вкажіть посилання або номер / ім'я проекту; отримайте його з прийняттям заявки), список всіх проектів тут.

Тільки після Вашого повідомлення Labdoo почне планувати пожертвування! Звичайно, ми також зможемо передати тільки те, що раніше було подаровано в формі ІТ-обладнання. Таким чином, ми також не можемо сказати, коли саме будуть доступні необхідні вам ІТ-пожертви.
Звичайно, ви самі також можете допомогти, наприклад, інформуючи своє особисте оточення або соціальну мережу і закликаючи до ІТ-пожертв. Наприклад, повідомте про це пресі і зробіть заклик. Зображення та логотипи можна знайти тутr https://www.labdoo.org/deu/en/faq#FAQ02.

Ви можете самостійно збирати, обробляти і встановлювати ІТ-пожертви, отримуючи вигоду з нашого ноу-хау. Все, що вам потрібно, вільно доступне на нашому веб-сайті та FTP-серверах.

Для Labdoo (Німеччина): Labdoo несе витрати на доставку близько 5 євро за пристрій (якщо його забирають із центру) і ще 5 євро за доставку за комп’ютер (половина ціни для планшетів і електронних книжок). Щоб зберегти Labdoo в довгостроковій перспективі, будь ласка, допоможіть нам, підтримавши нашу спонсорську асоціацію пожертвами.


У разі виникнення будь-яких питань, будь ласка, зверніться до Labdoo.

Labdoo (Міжнародний)
contact@Labdoo.org
Labdoo (Німеччина)
contact-D@Labdoo.org
Labdoo (Австрія)
Salzburg-Hub@Labdoo.org
Labdoo (Швейцарія)
LabdooCH@labdoo.org

Подача заявок для школярів, студентів або стажерів
(тільки для Labdoo Німеччина і лише до закінчення запасів)

Read this page in English. Diese Seite in Englisch lesen. Прочитайте цю сторінку англійською. Прочитайте эту страницу на английском языке.
Read this page in German. Diese Seite in Deutsch lesen. Прочитайте цю сторінку німецькою мовою. Читать эту страницу на немецком
Read this page in Russian. Diese Seite in Russisch lesen. Читайте цю сторінку російською. Прочитайте эту страницу на русском языке.

Labdoo (Німеччина) підтримує школярів, студентів, стажерів у надзвичайних ситуаціях, таких як сім'ї біженців, жертви повені тощо. Кожна родина за певних умов може подати заявку на один (1) ноутбук (жодних планшетів). На жаль, ті, хто не в вчиться школі, університеті, або іншому навчальному закладі, не можуть подавати заявки. Учасники мовного або інтеграційного курсу, а також студенти онлайн-коледжу теж не мають право на подання заявок.

  1. Будь ласка, спочатку запитайте у своїй школі, чи можете ви отримати планшет або ноутбук в якості орендованого пристрою через проект "Цифрова школа" від уряду Німеччини. Багато шкіл мають можливість навчати своїх учнів на орендованому обладнанні.
    Якщо ваша школа не може допомогти, будь ласка, підтвердіть це в письмовій формі за допомогою нашого бланка. Студентам не потрібно подавати цей лист.
  2. Додайте копію свого шкільного/студентського квитка, або свідоцтво жертви повені або подібний документ.
  3. Завантажте нашу форму заявки, заповніть її і відправте на разом з усіма перерахованими вище документами http://ftp.labdoo.org/download/documents/german/Unterlagen/Selbsterkl%c3...

Labdoo залишає за собою право, як і раніше запитувати в разі необхідності:

  1. Підтвердження довгострокової перспективи на отримання дозволу на проживання для біженців (принаймні 1 рік, підтверджене, наприклад, копією документа).
  2. Доказ проживання в квартирі, а не в притулку для біженців.

Потім зв'яжіться з Labdoo (Німеччина) і надішліть необхідні документи для перевірки на

Якщо вашу заявку буде прийнято, 15 євро за оренду ноутбука необхідно переказати нашій асоціації Labdoo.org e.V. для оплати обробки заявки та доставки.

Ваша ІТ-пожертва має бути повернута до Labdoo після завершення вашого навчання або екстреного випадку, щоб ми могли допомогти іншим молодим людям. Ніхто не несе відповідальності за втрату або пошкодження техніки.
Комп’ютери Labdoo готові до використання для домашнього навчання, інтеграції або заміни після затоплення, прості у використанні та оснащені широким програмним забезпеченням для офісу, домашнього навчання, навчальними посібниками, браузерами та багато чим іншим. Вони працюють на базі Linux, швидкі і захищені від вірусів, тому що на Windows 10/11 більшість ІТ-пожертв не працюватиме взагалі або працюватиме дуже повільно.
У разі виникнення будь-яких питань, будь ласка, зверніться до Labdoo.

Labdoo (Німеччина)
contact-D@Labdoo.org

Внутрішня інформація для помічників Labdoo щодо обробки студентських заявок у Німеччині

Перед відправкою ноутбука необхідно надати 3 докази (заяву, форму Labdoo від школи або довідку про зарахування чи довідку від постраждалих від повені, підтвердження оплати витрат у розмірі 15 євро). Будь ласка, надішліть ці квитанції електронною поштою на contact-D@Labdoo.org або через WhatsApp/Signal на Labdoo.org (Німеччина). За бажанням, з головного офісу ми також можемо зробити наступне.

Ви самі вирішуєте, передати ноутбук особисто, відправити його самостійно або посилкою з головного офісу.

Далі ви створюєте транспорт (Dootrip). Кількість - 1 ноутбук. У кожній федеративній землі існує проект збору, для цього пошукайте за проектом збору або відповідною федеративною землею одержувача. Призначте відповідний варіант транспортування в залежності від федеральної землі. Вкажіть внизу дані одержувача (ім’я, адреса, номер мобільного телефону та e-mail).

Роздрукуйте інструкції німецькою мовою, при необхідності запитайте їх у нашому головному офісі. Потім відбувається передача та відправка, вами особисто або через Labdoo (Німеччина). Ви можете створити наклейки для доставки самостійно, якщо у вас є доступ, або запросити їх.

Дякую за допомогу.


Continue reading to the next page:
Чому Labdoo використовує Linux


Go back to read the previous page:
Інформація щодо Edoovillages (проекти)