Configuració posterior a la instal·lació

×

Status message

If you have any questions about this page or if you find any errors, please write a message to the support wall and a Labdoo volunteer will help resolve it. Thank you for helping to improve our wiki pages.

En aquesta secció descriurem els passos finals de postinstal·lació. Aquests passos s'han de seguir un cop hagis completat la instal·lació de la imatge de Labdoo (tal com es descriu a les seccions anteriors) per garantir que el sistema estigui configurat correctament i estigui preparat per ser lliurat a la seva escola de destinació. Pots confiar tant en la descripció del text com en els vídeos per completar aquests passos.


Vídeo 1. Configuració del sistema (idioma, teclat, etc.)

[Download this video (MATE desktop)]
[Download this video (LXDE desktop)]

Video 2. Adaptar els noms dels fitxers del sistema de l'amfitrió.

 1. Canviar el nom de l'amfitrió.
  El nom de l'amfitrió de l'ordinador ha de configurar-se a l'identificador de Labdoo. En primer lloc, haur'as d'etiquetar l'ordinador portàtil seguint els passos descrits en aquesta pàgina. Un cop hagis etiquetat l'ordinador, modifica l'amfitrió dels fitxers d'aquesta manera, des de l'usuari labdoo:
  • Obre un terminal (prem CTL + Alt + T) i escriu sudo nano /etc/hostname (Enter)
  • Introdueix la contrasenya: labdoo (Enter)
  • Canvia el nom de l'amfitiró "127.0.0.1 labdoo-123456789" ; substituint 123456789 amb l'ID de Labdoo de 9 dígits de l'ordinador portàtil obtingut quan el vas etiquetar.
  • Desa el fitxer prement CTL + o (la lletra o, no el número 0)
  • Surt de l'editor prement CTL + x
  • Ara obre un terminal (prem CTL + Alt + T) i escriu sudo nano /etc/hosts (Enter)
  • Canvia el nom de l'amfitrió al valor "labdoo-123456789", substituint 123456789 per l'Id. Labdoo de l'ordinador portàtil obtingut quan el vas etiquetar.
  • Desa el fitxer prement CTL + o (la lletra o, no el número 0)
  • Surt de l'editor prement CTL + x
 2. Comprova la resolució gràfica
  Ves a Preferences → Monitor Settings → selecciona la resolució que necessiti o queda't amb la resolució ja establerta → Apply.
 3. Comprova la configuració del teclat i l'idioma
  Fes clic amb el botó dret a la icona de l'idioma del país que apareixerà a la barra d'inici → selecciona "Keyboard Layout Handler". Settings → desactiva "Keep system layout" → fes clic a "+Add" per afegir fins a 4 dissenys de teclat o "Remove" per eliminar-los → Close.
 4. Instal·lar idiomes addicionals.
  Ves al menú i selecciona: Preferences → Language Support → Install / remove Languages → afegeix un ganxo als idiomes que vols afegir (suprimeix un idioma eliminant el ganxo) → Apply Changes. L'ordinador ha d'estar connectat a Internet per poder descarregar i instal·lar idiomes.

  Per canviar a un altre llenguatge d'usuari, mou el llenguatge necessari amb el ratolí (manté premut el botó esquerre) a la part superior de la llista d'idiomes i deixa-ho anar → Apply System Wide → all users will use this language. Per obtenir més informació, consulta també els manuals (L)Ubuntu al fitxer portàtil /home/labdoo/Public/manuals-ubuntu.

  CONSELL Si envies l'ordinador a un país amb un alfabet "no llatí", has de deixar-ho en anglès. D'aquesta manera, l'usuari pot obtenir més informació sobre el teclat. També has d'entendre l'idioma estranger i conèixer el disseny del teclat per utilitzar l'ordinador. Per exemple, escriure la contrasenya "labdoo" usant els dissenys de teclat xinesos o àrabs resultarà en alguna cosa diferent i no s'acceptarà com a contrasenya.

  Formats regionals. Fes clic a la pestanya "formats regionals", fes clic al triangle → selecciona la configuració necessària (canviarà el format del temps / data i moneda) → Apply System Wide.

 5. Comprovar si hi ha requisits específics del driver

  Preferences → Software & Updates → Additional Drivers → espera un moment → Si apareix "no additional drivers available", no s'ha de fer cap altre pas. Si es mostra una llista de drivers, selecciona'ls i instal·la els necessaris i aplica els canvis.


Continue reading to the next page:
Com netejar un ordinador perquè quedi com nou


Go back to read the previous page:
Resum d'instal·lació d'imatges Labdoo