De ce Labdoo folosește Linux

×

Statusmeldung

If you have any questions about this page or if you find any errors, please write a message to the support wall and a Labdoo volunteer will help resolve it. Thank you for helping to improve our wiki pages.

RO

Educational Tux

Dacă obțineți unul sau mai multe computere Labdoo, nu instalați Windows®, ci rămâneți cu sistemul de operare (OS) Linux instalat. Există multe motive bune pentru aceasta

  • Linux este mult mai rapid decât Windows. Windows-ul actual ar face ca computerul să fie foarte lent sau nici nu ar mai rula pe el. Labdoo primește donații IT pentru laptop tocmai pentru că acestea nu mai rulează cu actualele versiuni Windows.
  • Multe versiuni de Windows® precum XP, Vista sau Windows 7 au fost deja sau vor fi în curând scoase din uz. Nu mai sunt actualizate/menținute de Microsoft, cu problemele de securitate corespunzătoare! Linux, pe de altă parte, este actualizat, corectat, securizat și LTS (Long Term Supported).
  • Labdoo a selectat 300 de programe de învățare din peste 80.000 de aplicații gratuite, inclusiv programe cunoscute precum Firefox, Skype, Geogebra, VLC și scanere de viruși. Sau suita gratuită LibreOffice Suite, comparabilă cu MS Office.
  • Labdoo instalează pe fiecare calculator o bibliotecă uriașă - peste 1.000.000 de cărți electronice, tutoriale video și pagini wiki în limba dumneavoastră locală. În format hârtie, acesta ar fi un container pentru transport!
  • Linux nu este vulnerabil la viruși, așa că nu mai aveți niciodată probleme cu virușii.
  • Mai multe limbi pot fi folosite în paralel și schimbate între ele, sunt acceptate și limbile regionale.
  • Labdoo te ajută cu un program de asistență globală (LGS), dar numai pe și pentru calculatoarele originale Labdoo. Tutorialele video Labdoo se află pe fiecare desktop în folderul videoclipuri. Puteți găsi manuale în folderul /home/labdoo/Public/how-to-start.
  • Concepte de utilizator experimentat și de drepturi pentru profesori (labdoo), elevi (studenti) și invitați (guest).
  • Dacă Windows este obligatoriu, utilizați instrumentele preinstalate Wine sau Virtualbox (vezi mai jos). Apoi le puteți avea pe amândouă pe un singur calculator - Linux și Windows.
  • ...și cel mai bun lucru - Look + Feel este ușor de adaptat la alte sisteme de operare:
Auswahl des Desktop Layout Login Screen
Aspect desktop „Redmond” Login Screen
Aspect desktop „Cupertino” Login Screen

Alte sisteme de operare nu oferă majoritatea acestor opțiuni sau le oferă doar cu costuri mari de licență.

Utilizarea Windowsului pe Linux

e calculatoarele Labdoo există două opțiuni preinstalate, dacă trebuie să fie folosite programele Windows în paralel:


Wine este un instrument de compatibilitate gratuit care permite aplicațiilor Windows (.exe) să ruleze pe Linux. Cu Wine este posibil să rulați multe programe dezvoltate pentru sistemele de operare Microsoft Windows pe Linux. Wine poate fi folosit fără un sistem de operare Windows. Cu toate acestea, licențele necesare pentru programe ar trebui să fie disponibile utilizatorului.
Virtualbox este un instrument gratuit, preinstalat de la Oracle pentru a instala un sistem de operare invitat într-un sistem Linux care rulează (gazdă). Windows rulează apoi ca sistem de operare invitat într-o fereastră sub Linux. Dar funcționează și cu multe sisteme de operare invitate https://www.virtualbox.org/wiki/Guest_OSes.
Desigur, sunt necesare licențe valabile pentru sistemele de operare invitate (cheie de licență achiziționată)!
Cel puțin 2 GB de RAM și un procesor dual-core au sens.

Windows® este o marcă comercială înregistrată a Microsoft Corporation în Statele Unite și/sau în alte țări.
VirtualBox® este o marcă comercială înregistrată a Oracle Corporation în Statele Unite și/sau în alte țări.


Continue reading to the next page:
Cum pornesc computerul?


Go back to read the previous page:
Informare Edoovillages (proiecte)