Com sanejar un portàtil

×

Statusmeldung

If you have any questions about this page or if you find any errors, please write a message to the support wall and a Labdoo volunteer will help resolve it. Thank you for helping to improve our wiki pages.

El procés de sanejament comporta tres aspectes: (1) netejar físicament l'ordinador portàtil (2) esborrar qualsevol informació anterior i (3) instal·lar-hi el programari educatiu.

El programari educatiu bàsic instal·lat a cada ordinador portàtil de Labdoo es diu Edubuntu. Edubuntu és una potent plataforma de programari lliure que inclou aplicacions educatives que abasten totes les àrees de la ciència, des del nivell preescolar fins al nivell secundari i està disponible en més de 130 idiomes. Podeu obtenir més informació sobre Edubuntu directament des de https://www.edubuntu.org/. A més de la plataforma Edubuntu, els portàtils poden incloure continguts educatius addicionals, com ara una versió fora de línia de Wikipedia i altres recursos educatius oberts (REO).

Labdoo ofereix dos manuals de sanejament: una guia de sanejament senzilla i una guia de sanejament avançada. Si ets nou en el Projecte Labdoo, et recomanem que segueixis la guia senzilla de sanejament. Si has de fer front a un gran nombre d'ordinadors portàtils i tens experiència, et recomanem que segueixis la guia de sanejament avançada. Recorda també que, com a últim recurs i si no tens temps de sanejar el teu portàtil tu mateix, sempre pots portar-lo al teu centre més proper perquè els voluntaris el sanejin. (fes clic a 'Hubs -> Veure' per accedir a la llista de Labdoo hubs).

La guia senzilla de sanejament instal·la la plataforma base Edubuntu (amb totes les aplicacions educatives d'Edubuntu incloses) i et permet instal·lar opcionalment paquets d'educació addicionals a través d'alguns scripts. La guia avançada de sanejament utilitza imatges prefixades i et permet instal·lar tots els paquets (tant la plataforma Edubuntu com tots els paquets d'educació addicionals) d'una sola tacada amb la imatge. La taula següent resumeix els paquets que s'instal·len amb cada mètode.


Contingut Mètode
senzill
Mètode senzill
amb scripts
Mètode
Avançat
Lubuntu LTS (Sistema Operatiu)
Edubuntu Educational Software (paquets educatius bàsics)
Office Suite (Libreoffice)
Wikipedia per a escoles "wikidoo" (eina d'aprenentatge en anglès fora de línia adequada per a infants) No
Manuals d'ús lliure per a Ubuntu, Libreoffice, etc. No
Llibres electrònics d'ús lliure No
XOWA, accéss a més de 800 wikis offline en idiomes regionals No
RACHEL, accés al Khan Academy, Edison for Robotics, la plataforma d'ensenyament personalitzat cK-12, la Biblioteca electrònica de la IICBA de la UNESCO, a Grans Llibres del Món, al Programari educatiu de l'OLPC (One Laptop Per Child), i a Scratch, la comunitat d'aprenentatge de programació del MIT, entre d'altres No
Accessible per a usuaris cecs o amb discapacitats auditives No
Curs multimèdia d'anglès basat al navegador seguint el currículum del Regne Unit No
Tutorial en vídeo fora de línia per a l'usuari No
Flux d'usuaris optimitzat per evitar canvis accidentals al sistema No
Preparació per a màquines virtuals (VM VirtualBox) No
Escàner de virus i antivirus ClamAV No
Capacitat mínima suggerida del disc dur 20 GB de 30 GB a 80 GB de 30 GB a 80 GB

Continua llegint aquesta guia per conèixer el procés pas a pas de sanejament d'un ordinador portàtil escollint un dels dos mètodes disponibles: senzill o avançat.


Continue reading under this section:
Guia de sanejament: mètode senzill

Guia de sanejament: mètode avançat

Com netejar un ordinador perquè quedi com nou

Que fer amb les bateries?

Triar l'adaptador CA correcte