Instal·lar wikis Xowa

×

Statusmeldung

If you have any questions about this page or if you find any errors, please write a message to the support wall and a Labdoo volunteer will help resolve it. Thank you for helping to improve our wiki pages.

L'eina Xowa permet l'accés a més de 800 wikis sense connexió perquè els nens puguin llegir-ne el contingut educatiu, fins i tot quan no tenen accés a Internet. Recorda que Xowa ja està preinstal·lada si has seguit la guia de sanejament avançada. En cas contrari, si has utilitzat la guia de sanejament senzill, pots instal·lar Xowa manualment amb scripts tal com s'explica en aquesta pàgina.

Descarregar el fitxer comprimit XOWA del servidor FTP de Labdoo

Comprova primer si el paquet Xowa Wiki necessari està disponible com a fitxer tar.gz al nostre servidor FTP http://ftp.labdoo.org/download/install-disk/wiki-archive/xowa-wikis/. Si no, envia'ns un correu electrònic a Labdo-DACH@Labdoo.org i intentarem preparar i carregar el paquet Xowa wiki que necessites.

Un cop hagis descarregat el fitxer tar.gz del servidor FTP de dalt, descomprimeix-lo a la carpeta ~/home/labdoo/Public/xowa/wiki. A continuació, executa l'script set-rights-folder-files-Public-correct.sh de http://ftp.labdoo.org/download/install-disk/installskripts/ (pots descarregar aquest fitxer i fer-hi doble clic) per permetre l'accés per a tots els usuaris.

Alternativament, si vols descarregar i instal·lar tu mateix XOWA, hi ha 2 maneres:

  • Versió 1: només text, sense imatges ni gràfics (utilitza-ho si teniu un disc dur petit)
  • Versió 2: inclou la versió 1 més imatges i gràfics enllaçats (recomanat, ja que és més fàcil d'usar i informatiu, encara que necessita més espai al disc)

Després d'haver instal·lat Xowa, pots iniciar-lo fent doble clic a la icona d'arrencada Xowa que trobaràs a l'ordinador portàtil.

Hi ha 2 maneres d'instal·lar una part wiki específica del paquet Xowa. Desplaça't cap avall a la pàgina principal de Xowa, de manera que vegis "Links":

  • Importar en línia (suporta la versió 1): Fes clic a la columna "Set up" a l'enllaç de descàrrega per iniciar la baixada, que pot durar algunes hores.
  • Importar fora de línia (suporta les versions 1 i 2): Aquest és el mètode recomanat. Recomanem: descarregar mitjançant un script -> selecciona l'idioma i wiki necessaris -> Category System: versió 2 -> Import: fes clic a Generate script -> Repeteix fins que els scripts continguin tots els wikis necessaris i fes clic a "Run script".

    Una advertència. No totes les wiki estan disponibles en tots els idiomes, p. ex. sovint falta wikivoyage. Quan executes una importació fora de línia, pots seleccionar un wiki que no existeixi i generar una entrada d'script, però l'script es bloquejarà en executar-se. Si us plau, comprova si una certa wiki existeix en primer lloc. Aquí tens un truc per comprovar-ho fàcilment: obre 2 fitxes al teu navegador (file -> New tab); utilitza una pestanya per veure la taula d'importació en línia i l'altra pestanya per veure la pàgina d'importació fora de línia; a la pàgina en línia pots cercar l'idioma i la wiki necessaris i veure ràpidament si existeix una certa wiki.

Versions de la Wiki

Els wikis Xowa només es poden executar amb la mateixa versió Xowa que es va utilitzar per descarregar-los. Labdoo actualitza Xowa cada 6 mesos (a principi i a mitjan d'any) per minimitzar la feina per descarregar wikis. Així, si descarregues nous wikis a casa i vols portar una memòria USB a un Edoovillage, assegura't de fer-ho amb la mateixa versió de Xowa instal·lada als ordinadors portàtils aportats a aquest Edoovillage.

Habilitar accés arbitrari a la carpeta Xowa
Inicialment, només l'usuari predeterminat 'labdoo' pot accedir als wikis Xowa instal·lats manualment. Per habilitar l'accés a qualsevol altre usuari, pots utilitzar un script que també trobaràs a l'escriptori. Aquest script s'anomena set-rights-folder-files-Public-correct.sh (consulta aquesta pàgina). Executa aquest script cada vegada que s'instal·li contingut educatiu a la carpeta /Public. L'script s'inicia sense cap ordre addicional, s'executa entre 1 i 5 minuts, depenent de l'ordinador i es tanca automàticament.


Continue reading to the next page:
BOKS- Classes de desenvolupament comunitari


Go back to read the previous page:
Instal·lar paquets educatius utilitzant scripts