Crear nous hubs

×

Status message

If you have any questions about this page or if you find any errors, please write a message to the support wall and a Labdoo volunteer will help resolve it. Thank you for helping to improve our wiki pages.

Els usuaris de Labdoo que tinguin assignat el rol de «superhub» podran crear nous hubs de Labdoo. (Per obtenir informació sobre què és un hub, consulteu la secció Hubs al llibre «Valors i Principis» de la wiki.) Per a crear un nou hub de Labdoo, seguiu aquests passos:

 1. Contacte inicial. El grup que vulgui crear un hub ha de contactar amb Labdoo. Això es pot fer de diferents maneres, inclús posant-se en contacte amb un hub veí o enviant-nos un correu electrònic a contact@labdoo.org. Aquesta sol·licitud s'enviarà al superhub de Labdoo que estigui al càrrec de la regió on es vol crear el nou hub.
 2. Què és un hub de Labdoo?. El superhub explicarà als possibles candidats a gestor de hub com funciona un hub de Labdoo. Es recomana fer-ho a través d'una trucada telefònica (pot ser una trucada telefònica normal o una videotrucada) per garantir una conversa adequada. Aquesta pàgina explica què és un hub.
 3. Crear comptes d'usuari de Labdoo. Un cop decidida la creació del hub, si els candidats encara no tenen un compte d'usuari de Labdoo, cadascun dels usuaris que gestionaran el centre hauran de crear-se'l, anant a https://www.labdoo.org/ca/user/register.
 4. Crear el hub. El superhub crearà el nou hub anant a la pàgina per a crear un hub (aquesta pàgina només estarà disponible per als usuaris que tinguin el rol de superhub i es pot trobar a la pestanya «Hub» del menú de navegació principal) i omplint tota la informació necessària:
  • Títol. Ompleu el camp del títol d'acord amb la nomenclatura «Labdoo Hub HUBNAME», on HUBNAME pot ser el nom de la ciutat o poble on es troba el hub, el nom d'un determinat barri, districte o comunitat dins d'una ciutat o el nom de l'organització (com ara el nom d'una escola, una universitat, una ONG o una empresa) que conté el hub. Per obtenir exemples de noms, consulta la llista de hubs existents.
  • Ubicació. Afegeix la ubicació del hub i utilitza la interfície del mapa per fixar-ne les coordenades GPS.
  • Gestor(s) del hub. Afegeix els noms d'usuari d'aquells que gestionaran aquest hub.
  • Hub principal. Alguns hubs existeixen com a recolzament d'altres hubs. Per exemple, en algunes ciutats, un hub principal tindrà l'ajuda d'altres hubs més petits distribuïts en diversos barris. Aquests hubs més petits es denominen generalment «hubs branca». Si esteu creant un hub branca, seleccioneu en aquest camp el hub principal. En cas contrari, selecciona «Cap» en aquest camp. Per veure la vista en arbre de tots els hubs i branques, consulta la pàgina Hubs (vista d'arbre) a la pestanya «Explora».
  • Tipus de hub. Seleccioneu el tipus de funcions de suport que proporcionarà el nou hub. Si el hub es podrà utilitzar com a punt de recollida i emmagatzematge on la gent podrà portar dootrònics, marqueu la casella «Punt de recollida». Si el hub està preparat per sanejar dootrònics, marca la casella «Punt de sanejament». Es poden marcar diverses caselles alhora.
  • El hub. Si voleu afegir informació addicional sobre el vostre hub, podeu fer-ho en aquest camp.
  • Editors addicionals. A més dels gestors del hub, si voleu donar-li a altres usuaris drets d'edició sobre el hub, podeu fer-ho afegint-los en aquest camp.
 5. Assignar rols. Els usuaris que s'encarreguin de gestionar el hub hauran de tenir el rol de «gestor de hub». Per fer-ho, aneu a cada pàgina d'usuari https://www.labdoo-dev.org/ca/users/USERNAME (on USERNAME és el nom d'usuari de la persona), cliqueu a la pestanya «Rols» i activeu el de «Gestor de hubs» a la seva casella com es mostra a la figura següent.
  Figura. Per assignar la funció «gestor de hubs», aneu a la pàgina d'aquest usuari, cliqueu sobre «Rols» i seleccioneu la casella corresponent.

 6. Enviar un missatge de benvinguda. En aquest darrer pas, haureu d'enviar el «missatge de benvinguda al hub» als nous gestors. El trobareu en aquesta pàgina. Copieu i enganxeu el missatge al correu electrònic i envieu-lo al(s) gestor(s) del hub.

Després dels passos anteriors, els nous gestors de hubs podran començar les activitats del hub tal i com es descriu a la secció Què són els hubs d'aquesta wiki.


Continue reading to the next page:
Afegir una pàgina del superhub


Go back to read the previous page:
Superhubs